Image

Kringen

006 Grave Stoters

Contactgegevens Kring Grave Stoters

Vanwege gebrek aan bestuurscapaciteit binnen deze kring, kunt u contact opnemen met de algemeen secretaris BOSS.

J.C.H. van Kuijk
0654368652
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geschiedenis van Kring 06 “GRAVE STOTERS”.

In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden er op verschillende plaatsen dienstplichtigen opgeroepen om onder het vaandel van de Stoottroepen hun militaire dienstplicht te vervullen. Na een korte opleiding in de verschillende opkomstplaatsen werden zij dan, deels , gehuisvest in de Generaal de Bons kazerne in Grave. Het was een komen en gaan in de “Bons”. Want in die jaren bestond nog het zogenaamde fillersysteem. Dit hield in dat om de zoveel tijd weer een nieuwe groep Stoottroepers, de plaats innam van de Stoottroepers die inmiddels met groot verlof waren gegaan.
Door deze regelmatige verversing ontstond er niet direct een groot saamhorigheidsgevoel en dat moest veranderen vonden een aantal “Bons”-stoters.
Zo werd op 6 juni 1994 (toen pas) de kring Grave Stoters opgericht. Het waren inmiddels heel wat militairen, die hun dienstplicht in de “Bons” hadden volbracht. Kennelijk lag in 1994 het “militaire leven” bij een groot deel van de Stoters nog vers in het geheugen, want op de eerste kring bijeenkomst was een groot aantal Grave Stoters aanwezig.

Medio 2001 trad de toenmalige voorzitter af en nam de vicevoorzitter de zaken waar.
Op de jaarvergadering van 19 april 2002 werd de vicevoorzitter, Henk Honkoop, officieel gekozen tot voorzitter en dat is hij nog steeds met veel plezier.
Hoe groot het aantal Grave Stoters, als lid van kring 06 ooit geweest is in 1994,is hem onbekend, maar in de lange periode tot nu toe, maart 2016, is het aantal, om welke reden dan ook, wel wat kleiner geworden.
De huidige 62 leden zijn inmiddels allemaal de 70 of de 80 gepasseerd, maar elk jaar komen zij nog steeds bij elkaar voor de jaarvergadering/reünie in de Lunettenkazerne in Vught.

Wij blijven daarmee doorgaan, wij zijn immers STOTERS