Image

Kringen

012 Zeeland

Contactgegevens Kring Zeeland

012 Zeeland
J. van der Welle
Pr. Margrietstraat 23
4311 CH Bruinisse
tel. 01 11 48 16 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kring Zeeland werd gevormd op 25 november 1994 na afsplitsing van de kring West-Brabant/Zeeland. Tot de jaarlijkse evenementen van de kring behoren een geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst en een jaarvergadering waarvoor ons gastvrijheid wordt verleend in de Marine kazerne te Vlissingen.

Een uitgebreide nasi maaltijd, waarin de marine uitblinkt, staat hierbij traditiegetrouw op het programma. Bij deze gelegenheden wordt een gastspreker uitgenodigd die meestal met filmbeelden een interessante presentatie verzorgt over een historisch onderwerp.
Onze overige activiteiten omvatten het bijwonen van de stotersborrels, commando-overdrachten, beëdiging van jonge Stoters, deelname aan herdenkingen in Renesse, Zierikzee, Goes, Wageningen, Kapelle, Terneuzen, Sloedam, Eede en Sluis en in het bijzonder bij het door onze kring in samenwerking met ‘’Souvenir Francais’’ in Vlissingen opgerichte monument ter nagedachtenis aan de Franse generaal Deslaurens die in de mei dagen van 1940 op deze locatie is gesneuveld. Bij de herdenking van de gesneuvelde Stoters in Beneden-Leeuwen is onze kring eveneens vertegenwoordigd. Het staat iedereen vanzelfsprekend volkomen vrij al dan niet bij bijeenkomsten, herdenkingen of andere plechtigheden te zijn.

In de loop der jaren hebben onze leden een hechte band gevormd wat onder meer tot uitdrukking komt in onze betrokkenheid bij ziekte van een medelid of diens partner en de ceremoniële aanwezigheid bij uitvaartdiensten voor één van onze kringleden indien dit door de nabestaanden op prijs gesteld wordt. De verbondenheid met het regiment vindt gestalte in onze nauwe relatie met de ACie van het 13de Infanteriebataljon RSPB in Assen die o.m. de erewacht levert voor de door ons georganiseerde jaarlijkse herdenking bij de gedenksteen voor de generaal Deslaurens.
Wij nodigen graag oud-Stoters, al dan niet Zeeuwen, uit om ter kennismaking vrijblijvend één van onze bijeenkomsten bij te wonen. Onze secretaris, die kan worden bereikt op het aan bovenzijde van deze pagina staand adres, zal u desgewenst graag een uitnodiging doen toekomen.
Bij voorbaat heten wij u van harte welkom.