Image

BOSS Nieuws

Jubileumboek ’75 jaar Stoottroepen’

Jubileumboek ’75 jaar Stoottroepen’

Op vrijdag 20 september verscheen het boek ’75 jaar Stoottroepen’ – In de voetsporen van het verzet.

Tijdens een drukbezochte presentatie in Veldhoven overhandigde regiments- en bataljonscommandant luitenant-kolonel Pieter Grijpstra samen met Laurens van Aggelen, schrijver van het boek, het eerste  exemplaar aan de ouders van de in 2007 in Afghanistan gesneuvelde soldaat der eerste klasse Tim Hoogland (20). 

Het Regiment Stoottroepen ‘Prins Bernhard’ is het jongste regiment van de Koninklijke Landmacht dat zich kenmerkt door een rijke en bijzondere geschiedenis. Voortgekomen uit het verzet leverden de Stoters van het eerste uur een bijdrage aan de bevrijding van Nederland. Daarna volgden al snel de uitzendingen naar Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea. Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw nam het regiment deel aan talrijke missies waarbij men zich bijvoorbeeld in Bosnië, Irak, Afghanistan en Mali heeft ingezet voor vrede en veiligheid. Het boek laat zien dat er een grote diversiteit is geweest aan soorten missies, risico’s en bewogen gebeurtenissen.

Binnen 11 Luchtmobiele Brigade is het Regiment Stoottroepen als 13e bataljon een eenheid die zich kenmerkt door een enorme verbondenheid. Kenmerkend binnen het regiment zijn de onvoorwaardelijke  kameraadschap en saamhorigheid.

Aan de vooravond van 75 jaar vrijheid schetst dit boek rijk geïllustreerde boek in vogelvlucht aan de hand van talrijke foto’s, interviews en verhalen een beeld van een unieke eenheid. Het voorwoord is geschreven door generaal-majoor Matthijssen, Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft meer dan twintig boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis.

Titel:              75 jaar Stoottroepen
Subtitel:        In de voetsporen van het verzet
Auteur:         Laurens van Aggelen

Uitgeverij:     White Elephant Publishing
Pagina’s:       224
Uitvoering:    hardcover / full colour
ISBN:           978-90-79763-29-0
Prijs:            € 31,00
Voor meer informatie: www.we-publishing.nl