08 RSPB

Contactgegevens Kring 13 RSPB

Kringsecretariaat Kring 08
Nijverdalseweg 7
8106 AA Mariënheem
0572354700

Kring 08, Regimentskring 13 RSPB van de BOSS  heeft als thuishaven de JWF kazerne in Assen. Al jaren zijn wij met onze kring een van de grootste kringen van de BOSS.
Al enkele jaren  blijven wij vrij constant met het ledenaantal, op dit moment hebben wij nog ruim 400 betalende leden in onze administratie en dat is toch wel opmerkelijk, omdat er veel kringen bij gekomen zijn de laatste jaren.

Onze  voorzitter en penningmeester zijn nog in actieve dienst, dus als er vergadert moet worden moet dit wel passen in de periode dat deze personen zich vrij kunnen maken van de dienst.
Remco Visser als voorzitter, en Remco Scheppers als penningmeester. Verder zitten op dit moment Wessel Rutgers in het bestuur en ondergetekende, Jan F. van Klinken, ben al weer enkele jaren secretaris van onze kring.

In 2010 hebben wij een reis georganiseerd naar Normandië en de stranden van D-DAY bezocht met een bus van Defensie. In 2014 zijn wij met 44 personen aanwezig geweest bij de herdenking van 70 jaar D-DAY
Toen onze Koning en onze Koningin op 6 juni een bezoek brachten aan Arromanches om daar de herdenking van 70 jaar D-Day bij te wonen, waren wij er bij.
Dat was toch wel een van de hoogtepunten van onze kring in dat jaar. Verder vinden wij als bestuur dat er ter weinig contact is met onze leden, daar proberen wij al een hele tijd verbetering in aan te brengen, maar dat lukt tot  op dit moment maar weinig. Om de leden naar Assen te halen ,en een programma voor te leggen waar ze interesse in hebben is moeilijk. Toch willen wij dat ook dit jaar weer proberen.
De Herdenking in Beneden Leeuwen is een moment, om samen daar de jongens te herdenken die gevallen zijn als Stoottroeper.

Want eens een Stoter, altijd een Stoter, ja toch?