Image

Van de Voorzitter

Van de voorzitter, Dec 2023

Van de voorzitter BOSS,
December 2023
 

Vrijwilligers gezocht!

Je hoort bij veel organisaties hoeveel moeite ze hebben om vrijwilligers te vinden om de zaak draaiende te houden. Binnen de stoterswereld is dat helaas ook zo. Al heel lang plaats ik oproepen en benader ik mensen om iets te gaan doen, met helaas maar beperkt succes. Je zou denken dat er binnen het bestand jonge FLO-ers toch mensen zijn, die een rol zouden kunnen spelen, maar kennelijk valt dat tegen. Hierbij, misschien tegen beter weten in, toch maar weer een oproep:

Redactie Strijdend Nederland
De oude redactie o.l.v. Ger de Wolf is dit jaar gestopt. Al heel lang wordt gezocht naar nieuwe redactieleden. Tot nu toe heeft alleen Marc Daverveldt daar positief op gereageerd. Hij heeft inmiddels de eerste twee edities gemaakt. Bij zijn positieve reactie heeft hij wel aangegeven dit niet in zijn eentje te gaan (blijven) doen. Het beslismoment is voor hem eind 2024. Als de redactie dan niet versterkt is, zal hij stoppen en komt er dus een einde aan ons mooie blad. Dat willen we toch niet? Wie meldt zich aan?

Kringbesturen
De oude kringen beginnen langzaam maar zeker uit te dunnen en de bestuurskracht neemt daar af. Dat was al een gegeven toen ik voorzitter van de BOSS werd. Het beleid richt zich dan ook al sinds 2014 op een transitie van oude Stoters naar Jonge Stoters. In dat licht zijn in de loop der jaren enkele jonge kringen opgericht voor het moment dat ook de jonge dienstverlaters en veteranen van 13 Infbat behoefte gaan krijgen aan reünies, maar ook zorg nodig hebben. Daartoe zijn in de loop der tijd enkele nieuwe Kringen opgericht, te weten Kring 08; RSPB, Kring 04; 13 Ccie ‘Margriet’, Kring 05 RV-Uruzgan, Kring 15; 13 ACie ‘Madju’, Kring 16; 13 Bcie ‘Pegasus’ en Kring 17; 13 Dcie ‘Djokja’. Deze kringen zijn wegens gebrek aan bestuursleden min of meer slapend, ondanks dat er ondertussen ad hoc wel een aantal reünies georganiseerd zijn. Dit kan en moet beter! Wie meldt zich aan?

Stichting Herdenking Gesneuvelde Stoottroepers
In het bestuur van de Stichting, die belangrijk werk doet voor de Stoottroepen, heeft een verjongingsslag plaatsgevonden met het aantreden van een nieuwe penningmeester en een nieuwe voorzitter. Toch zijn we ook daar al enige tijd op zoek naar een nieuwe secretaris als opvolger van good old Henk van der Burg. Wie neemt de handschoen op?

Belangstelling?
Meld je dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tfnnr 06-30787633.

De komende tijd staan nog enkele activiteiten op het programma bij 13 Infbat AASLT RSPB, waar u bij aanwezig kunt zijn.
Zie hiervoor de agenda achter in Strijdend Nederland of onder "Agenda" op deze site.

Het bestuur van de BOSS wenst u allen fijne feestdagen en de beste wensen voor 2024!

Ad Wagemakers, vz BOSS